Events

In gesprek met Stine Jensen
wo 18 mrt
Kerkzaal
Bibliotheek Berkel-Enschot

STINE JENSEN (1972 – Denemarken) Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. Ze werd in Denemarken geboren als de helft van een eeneiige tweeling. Het gezin Jensen emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op “Waarom vrouwen van apen houden”. Van het boek verschenen vertalingen in het Chinees en Frans. Toen de zilver rug Bokito op 18 mei 2007 uitbrak in Blijdorp en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. In de nasleep van de affaire bleek Stine Jensen een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie. In 2017 deed ze mee aan Wie is de Mol.

Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavie, opvoeden, emoties en identiteit. Op de boekenpagina vind je al haar boeken.

In 2015 publiceerde ze “Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit” dat genomineerd werd voor beste spirituele boek van 2015. Het boek gaat over de yoga-opleiding die ze in 2014 volgde tot kundalini yoga lerares (level 1 en level 2 gecertificeerd). Het werd genomineerd voor het beste spirituele boek van 2015. Zie ook haar talk hier over.

Stine schrijft ook kinderboeken. In 2015 werd haar kinderboek ”Lieve Stine, weet jij het?” bekroond met de zilveren griffel. Voor meer zie www.lievestine.nl. Ze publiceerde daarna de kinderboeken ”Alles wat ik voel”, “Feestje in mijn hoofd” en “een Box vol emoties”.

Stine Jensen komt in de Boekenweek 2020 een lezing geven.

 

Prijs: €10,00

Aanvang: 20:00-21:30 uur

Kerkzaal
Trappistinnentuin 77,
Berkel-Enschot


boeken/info >