Events

GEANNULEERD – Het (on)GeluksCollege Eindhoven, Aafke Baars-Seebregts
di 17 mrt
Bank15
Fontys

“Ik wil gewoon gelukkig zijn!” We lezen massaal boeken over een gelukkig leven en volgen cursussen die ons meer zelfvertrouwen en rust moeten geven. Zoeken naar geluk is een hele menselijke eigenschap.

Maar wat als ……. wat als wat je dacht over het geluk niet blijkt te kloppen? En de ideeën die je daarover hebt er juist voor kunnen zorgen dat je je ongelukkiger voelt? We zitten vaak vast door onbruikbare en onjuiste overtuigingen over geluk. In dit college bespreekt psycholoog, docent en ACT-trainer Aafke Baars-Seebregts vier mythes die er over geluk bestaan.

Wat is geluk eigenlijk? Je goed voelen? Je altijd blij voelen? Kan dat wel? Streven naar geluk zou geen levensdoel moeten zijn. Het is voor jezelf op zoek gaan naar wat jij zinvol en betekenisvol vindt. Geluk …. dat definieer je dus zelf.

In de huidige maatschappij lijken mensen soms alleen prijs te geven hoe goed het hen afgaat. Met aansprekende voorbeelden en inzichten word je tijdens dit college door een andere visie op geluk geleid. Zo leren we dat het ook oké is als het even wat minder gaat.

Aafke Baars-Seebregts is als docent/coach werkzaam bij Fontys Hogeschool Pedagogiek en heeft als psycholoog haar eigen bedrijf ‘ACT by Aafke’ waarbij ze individuen, groepen en professionals traint in Acceptatie en Commitment Therapie (ACT).

Prijs: € 5,=

Aanvang: 19:30 uur

Bank15
Vestdijk 25,
Eindhoven


boeken/info >