Events

GEANNULEERD – Geluk werkt! – Hoe onderwijs en het bedrijfsleven voor meer geluk in de samenleving kunnen zorgen.
do 19 mrt
High Tech Campus - Lorentz-Zeeman zaal

Donderdag 19 maart | 13.15 – 20.30 uur

High Tech Campus Eindhoven – Lorentz-Zeeman zaal

In een echt gezonde samenleving is er sprake van een balans tussen geld, gemeenschap en geluk. Als we iets leren in de huidige periode, is dat méér welvaart niet zorgt voor méér welzijn. Om tot een gezonde samenleving te komen is er een evenwicht tussen welvaart, welzijn en welbevinden nodig. Een thema wat bij uitstek past in de Dutch Happiness Week.

In opdracht van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie zijn studenten van het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk aan de slag gegaan met dit thema en hebben een inspirerend, gevarieerd en uitdagend programma georganiseerd.

Keynotespeaker Kees Klomp komt spreken over de betekenisvol ondernemen. Vanuit zijn bevlogenheid belicht hij tijdens deze lezing verschillende facetten van de betekeniseconomie. Hij inspireert en confronteert deelnemers met zijn onconventionele kijk op economie en business; een visie die gebaseerd is op geluk in plaats van geld.

Jeroen Driessen (CEO Driessen Groep) en Nus Waleson (directeur Fontys Hogeschool HRM en Psychologie) gaan met elkaar in gesprek over hoe onderwijs en het bedrijfsleven elkaar kunnen versterken in het creëren van meer betekenis en werkgeluk.

Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk geeft een workshop waarbij ze jou inzicht willen geven in hoe jij jouw werkgeluk kan vergroten. Hierbij willen ze jou bewust maken over welke invloed werkgeluk heeft en hoe je dit zelf kan beïnvloeden

In ‘Gelukkig gevallen’, een ervaringscollege gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT), nemen Jasper van der Windt (docent Toegepaste Psychologie) en Raldo Neven (bedrijfsfotograaf) jou mee op ontdekkingsreis. Ze laten je nadenken over wat jij laat zien en wie jij eigenlijk echt bent. Je ontdekt wat de mythes zijn rondom geluk, hoe je zelf de valkuilen graaft van je eigen geluk en wat de betekenis van geluk ‘werkelijk echt?!’ is.

Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Hou donderdag 19 maart dan vrij in je agenda en dan zien wij je graag op de High Tech Campus in de Lorentz-Zeeman zaal. Van 17.00-18.00 uur is er tevens een simpele broodmaaltijd voor bezoekers.

 

Programma

13.15 – 13.45 uur             Inloop
13.45 – 14.45 uur             Keynotespeaker Kees Klomp, auteur ‘Handboek betekenisvol ondernemen’
15.00 – 15.45 uur             Workshop door het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk
16.00 – 17.00 uur             Podiumdiscussie tussen Jeroen Driessen (CEO Driessen Groep) en Nus Waleson (directeur Fontys Hogeschool HRM en Psychologie)
17.00 – 18.00 uur            Pauze met broodjes
18.00 – 20.30 uur             Ervingscollege ‘Gelukkig gevallen’ door Jasper van der Windt en Raldo Neven

 

Aanmelden voor een of meerdere workshops: bit.ly/dhw-sicwerkgeluk

Prijs: gratis

Aanvang: 13:15u

High Tech Campus - Lorentz-Zeeman zaal
Professor Holstlaan 4,
Eindhoven


boeken/info >