Activiteiten

Boekpresentatie ‘Dit gun ik iedereen’: hoe een sabbatical je leven kan veranderen
zo 01 sep

Bibliotheek Eindhovn

Jos: “Dit boek is voor mensen die in een sleur zitten en merken dat hun oude leven niet meer past. Die hun leven eens flink willen opfrissen. Of mensen die veel te veel stress hebben en tegen een burn-out aanzitten. Of die niet meer aan alle verwachtingen van buiten kunnen voldoen en vooral innerlijke rust zoeken. Maar óók voor mensen die juist goed in hun vel zitten, nieuwsgierig zijn aangelegd en een inspirerend levensverhaal willen lezen.

Als God in Frankrijk
Na 23 jaar voor zijn eigen bedrijf gewerkt te hebben, besloot Jos in maart 2013 om Nederland achter zich te laten. Het Katharenland riep hem. Jos: “Ik ben een avonturier en een zoeker en net als de herder Santiago uit het boek De Alchemist van Coelho ging ik op pad. Op zoek naar…, ja wat precies? Uiteindelijk werd het een innerlijke ontdekkingstocht. Het boek bestrijkt een periode van vier jaar uit mijn leven die zijn beschreven volgens de archetypische structuur van de ‘Reis van de Held’ van Joseph Campbell.”

Het verhaal laat zien dat je als held onderweg weerstand en moeilijkheden tegenkomt, maar ook steeds op wonderlijke wijze gesteund wordt en de juiste helpers op je pad krijgt. Soms door toevallige ontmoetingen, soms doordat je ziel je een aanwijzing geeft: daar moet je zijn. Daartoe moet de held vaak eerst heel wat loslaten, de ballast, de overbodigheden waaraan hij gehecht is geraakt, zoals geld, status, een groot kantoor, zijn sociale masker. Jos hield zijn hele leven tegen het licht en onderzocht wat voor hem nog klopte en wat niet meer. Jos werd Jos 2.0: “Ik voelde me als God in Frankrijk en leerde meer vanuit mijn hart en ziel te leven.”

Jos Arts
Jos startte zijn carrière op de werkvloer van jeugdhulpverlening, zorg voor verstandelijk gehandicapten en als docent in het MBO-HBO onderwijs. Dat deed hij 18 jaar met veel toewijding. Daarna werd hij directeur van zijn eigen advies- en trainingsbureau ODYS. Maar liefst 23 jaar begeleidde hij mensen, bedrijven en instellingen bij hun loopbaan en levenspad. Na zijn sabbatical heeft hij zijn vak als levens-, loopbaan- en managementcoach weer opgepakt want het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. Jos: “mijn missie is nog steeds om mensen dichterbij hun kracht en bezieling te brengen. En door mijn sabbatical juist nog meer”.

Meer informatie: 

Prijs: € 5,= (leden bibliotheek € 4,=)

Aanvang: 14:00 uur

De Witte Dame, Emmasingel 22,
Eindhoven


boeken/info >