Geluk met een wereldse bite. Mondiale mazzel, ‘Dutch borders’ overschrijdend. Tijdloos. Klassieke ingrediënten met toekomst. Eeuwenoude tradities in een innovatief jasje. Zomaar wat woorden over ons ‘broodje Geluk’. En ze zijn allemaal terecht.

Ons ‘broodje Geluk’ is een zoektocht naar uitersten in smaken. Tijgerbrooddeeg met een vleugje Tunesische harissa in combinatie met Ras el Hanout, een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel meer dan twintig specerijen waaronder piment, kardemom, kaneel, gember, foelie en nootmuskaat. Vervolgens wordt het broodje besmeerd met hummus, een Libanese crème van gekookte kikkererwten. Ambachtelijk rookvlees en ingelegde citroen zorgen tenslotte voor de finishing touch.

Je hebt dus de pittigheid van de harissa, het warme van de specerijen, het volle van de hummus, het zoute en het hartige van het rookvlees en het frisse accent van de citroen. Een combi waar je blij van wordt.

Een broodje geluk laat zich moeilijk omschrijven, je moet het proeven. Dus; ogen dicht, mond open. Veel geluk. De broodjes worden maandag 13 maart geserveerd tijdens de opening van de Dutch Happiness Week.

Ralph&Ralf

Het duo Ralph Drost en Ralf Hubers heeft begin 2017 de culinaire koppen bij elkaar gestoken om in opdracht van Lunet zorg een bijzonder product te maken. Uitgangspunt was vernieuwing en (smaak)sensatie zonder liflafjes, poeha en tierelantijnen. Het ‘broodje Geluk’ is de oogst van deze zoektocht.

Ralph Drost heeft twintig jaar gewerkt als chef-kok in verschillende sterrenrestaurants waaronder de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Sinds 2012 is hij zijn droom achterna gegaan en is hij begonnen als private-chef in zijn eigen startup ‘By Ralph’. “Met liefde voor het vak vervul ik iedere culinaire wens, van home cooking tot event cooking”, zegt hij hierover.

Ralf Hubers mag met een gerust hart dé bakker van Lunet zorg worden genoemd. Vermaard om zowel brood als banket. Hij wordt hierbij bijgestaan door prachtige mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking. Met geduld en toewijding maken ze producten waarbij klassieke stijlen zijn vermengd met vindingrijke verassingen. Met “Bakken met zorg is mijn passie”, weet hij zijn bakkunst en het delen daarvan haarfijn te verwoorden.